Київ

Падіння гвинтокрила в Броварах. Версія замаху на керівництво МВС не підтвердилася

567 0
Станом на сьогодні зібрано всі необхідні технічні документи, завершується проведення необхідних експертиз.
Фото - Магнолія ТВ/Telegram

Фото - Магнолія ТВ/Telegram

Версія диверсії щодо авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах на Київщині, під час якої загинуло керівництво МВС, не підтвердилась, висновки досудового розслідування будуть повідомлені найближчим часом. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв’ю «Укрінформу». 

«Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів (щодо авіакатастрофи у Броварах – ред.), не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чорну скриньку із гелікоптера, який розбився у Броварах із керівництвом МВС, розшифрували, – прем'єр-міністр Шмигаль 

Він зазначив, що на початку розслідування було висунуто чотири основних версії: замах на життя державних діячів, включаючи диверсію; збиття літального апарата; конфліктна ситуація на борту судна; помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови. За його словами, наразі розслідування, яке проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи  у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ, триває. При цьому Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво. До роботи залучили спеціалістів компанії Airbus Helicopters, а також фахівців з Міністерства оборони, Нацполіції і Нацгвардії.

Станом на сьогодні зібрано всі необхідні технічні документи, завершується проведення необхідних експертиз.

Нагадаємо, гвинтокрил ДСНС впав 18 січня у Броварах між дитячим садком та житловим будинком. На місці виникла масштабна пожежа. На борту гелікоптера були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, а також державний секретар міністерства Юрій Лубкович. Усі, хто був на борту загинули.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!