Чудо. Отець на Львівщині збирає історії подружніх пар, які просили про дітей

19969 0
Свідчення подружніх пар, які молилися за дар материнства, увійдуть в книгу настоятеля Святоуспенської Унівської Лаври Макарія Дутки «Прийди до Унева».
Photo by Alex Hockett on Unsplash

Photo by Alex Hockett on Unsplash

Ієромонах Макарій Дутка, намісник Святоуспенської Унівської Лаври зібрав десятки історій подружніх пар, які, молячись перед Чудотворним Образом Матері Божої чи п’ючи цілющу воду з унівського джерела, вимолили дар материнства. Свідчення про омріяну вагітність пари та народження дитят, які люди розповідали отцю Макарію, увійшли до книги «Прийди до Унева», що скоро з’явиться у друці. Про це Тvoemisto.tv розповів сам настоятель Лаври.

За словами ієромонаха Макарія Дутки, ідею збирати подібні історії запропонував тодішній ігумен Унівської Лаври Владика Венедикт, який зараз очолює єпархію святого Миколая в Чикаго.

«Оскільки я багато читаю молитов на зцілення, то Владика Венедикт запропонував мені збирати такі історії від людей і їх фіксувати. Відтоді минуло вже багато років. Коли матеріалу назбиралося чимало, у 2018 році видав книжку «Прийди до Унева». Сюди увійшли свідчення людей, які молилися біля наших ікон і отримали зцілення від онконедуг, різних душевних і тілесних хвороб», – каже отець Макарій.

Книга накладом у 2 тисячі примірників розійшлася доволі скоро. Та отець став пригадувати, що серед тих історій були випадки, коли люди зазначали й про дар материнства чи батьківства. Відтак, ієромонаху прийшла думка, аби люди продовжили розповідати свої історії на цю тематику.

Як розповідає ієромонах Макарій Дутка, на Фейсбук-сторінці Святоуспенської Унівської Лаври він закликав вірян розповідати свої історії зцілення. І люди почали писати.

«Досить швидко я назбирав десь 50 сторінок різних свідчень людей. Вони увійдуть в книгу, яка матиме таку ж назву, як попередня – «Прийди до Унева». Нові історії та свідчення будуть доповненням вже тих, що друкувалися раніше», – каже отець.

Більшість свідчень людей подані з іменами і навіть зазначеним місцем проживання. Наприклад, як розповідає автор, у книзі є історія жінки з Перемишлян, яка 19 років не могла завагітніти. Так коли звернулася до ієромонаха Макарія Дутки, який над нею читав молитви, уділив Тайну Єлеопомазання, то бажана вагітність наступила.

Також до книги увійшли історії зцілення жінок, які не могли мати дітей по 16, 18 років, проте найбільше таких, що близько 10-ти.

«Маємо історію подружжя Романа і Лідії з Перемишлянського району, які кілька років не мали дітей. Але вони багато молилися, просили Бога і він їй допоміг. Ось уривок: «Жили, надіялися і чекали від всемогутнього Бога чуда. Довгих і нелегких 6 років пройшли в очікуванні Божої ласки народити дітей. Увесь цей час їздили до Успенської Лаври, щоб припасти до ікони Божої Матері і палкими молитвами випросити довгоочікуваної дитинки. У спільних молитвах з отцем монастиря, який завжди підтримував і переживав за нас, допомагав щирими молитвами, вимолювали в Богородиці це бажане дитя. Коли приїжджали до монастиря, то проказували слова «не погорди нашими словами, а ласкаво нас вислухай». Наші молитви були почуті і ми щиро дякуємо Господові Богу і Богородиці за цей великий прецінний дар народження нашої донечки Вероніки», – зачитує отець Макарій.

Зцілив та подарував дар материнства Бог й молоду пару зі Львова – Катерину і Павла, які також довго не мали дітей. Ієромонах Макарій Дутка лише кілька разів над ними помолився і вони завагітніли.

«Хочу, щоб люди бачили, що є такі випадки і вірили, що можуть зцілитися, отримати дар материнства. Це не вихваляння, а реальні історії добра», – додав настоятель Святоуспенської Унівської Лаври.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!