Пам’ятник львів’янину Вербицькому збудують на місці його загибелі

2454 0
Пам’ятник львів’янину, Герою України, Юрію Вербицькому збудують на місці його загибелі – у селі Гнідин Бориспільського району Київщини.
фото: radio24.ua

фото: radio24.ua

У січні 2014 року в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області закатували 50-річного львівського науковця Юрія Вербицького, учасника Революції Гідності. Нині розпочалось спорудження пам’ятника на честь Героя. Окрім того, у Гнідині колишній провулок Леніна вже перейменували на вулицю Юрія Вербицького. Про це на своїй facebook-сторінці повідомив народний депутат Ігор Луценко. 

Читайте також: Річниця загибелі Юрія Вербицького. 5 фактів про Героя

«Оргкомітетом уже затверджений проект пам'ятника. Скульптор приступив до виготовлення основної фігури композиції», – написав депутат та висловив побажання, аби іменем Героя назвали також дитячий або юнацький гурток альпіністів. «Це, на мою думку, було б найближче до того, що він любив», – зауважив Ігор Луценко.

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Від отриманих травм Юрій Вербицький помер.

Пізніше в МВС заявили, що активні учасники викрадення переховуються в Криму, а керівником викрадення називали громадянина Неживова.

У кримінальному провадженні у цій справі заарештували Олександра Волкова, якого слідство вважає організатором цього викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, пов'язана з імовірним замовником викрадення Олексієм Чеботарьовим. Сергій Мисливий також працював у групі з кримінальним авторитетом Олексієм Чеботарьовим. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!