Пам’ятник мародерству. Під російським консульством у Львові влаштували спеціальну акцію

4078 0
Акція має на меті показати світу справжню суть росіян та дисредитувати їхню армію.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові влаштували спеціальну акцію протесту проти російської армії мародерів та ґвалтівників. Що показати всю суть росіян, львів’яни знесли речі, які найчастіше викрадають росіяни під час війни.

«Це насправді пам’ятник мародерству, який має стояти біля кожного консульства чи посольства у світі. Досі є люди, які несуть почесне звання – поширювати «русскій дух» у світ. Тому хочемо, щоб біля кожної дипустанови був такий пам’ятник, щоб показати, хто насправді є їхня нація та їхня армія», – каже учасниця акції Ляна Мицько.

Читайте також: Російська армія залишилась такою, як була. Історик про Львів, біженців та крах світового порядку

Додає, що завдяки тому, що у Львові зараз є багато представників іноземних ЗМІ, учасники акції через хочуть достукатися до громад у світі, щоб вони також організовували подібні заходи для дискредитації російської армії.

Акція у Львові є одноразовою, має такий собі вітринний характер, оскільки в установі немає жодного працівника. Усі вони втекли ще на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Через їхню відсутність картина вийшла більш ефектною, вважає Ляна Мицько.

Зі слів учасниці протесту Катерини Кіт-Садової, захід у Львові має підштовхнути світ до ще більш швидких дій та усвідомлення справжньої сутності росіян.

«Світ має зрозуміти, що Україні потрібна допомога, дуже швидка. Бо сьогодні Україна, а завтра буде вся Європа та світ, які може захопити кровожерливість руского режиму. Світ має побачити, до чого призводить неадекватна оцінка росіян, путіна, їх режиму. Треба обрізати всі можливості будь-якого розуміння, тому що скільки років вони існують, стільки часу вони виховували в собі знищення свого сусіда, знищення всього світлого, того, що живе», – каже вона.

Юлія Осим

Фото та відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!