У Львові нарешті виберуть місце для пам'ятника митрополиту Шептицькому

2433 0
Наступного року в сквері навпроти собору св. Юра встановлять пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Питання про те, де саме розмістять пам’ятник, планують розглянути сьогодні, 18 вересня, на сесії Львівської міськради.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

Про це інформує прес-служба міськради з посиланням на мера міста Андрія Садового.

Водночас, як повідомила tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко, було проведено конкурс, який не визначив переможця проекту пам’ятника, так як найбільша проблема полягає у місці його розташування.

«Було два проекти, які зайняли друге місце, але вони передбачали різне місце розташування пам’ятника. За одним проектом, пам’ятник має стояти в центрі площі, сквер має бути частково перетворений на площу перед храмом, а дорога, яка зараз йде туди, має повертати ліворуч і пролягати біля корпусів Львівської політехніки. Були великі заперечення щодо такого впорядкування площі через те, що треба переносити дорогу і зрізати дерева. Інша ідея була встановити пам’ятник ближче до входу в церкву і сквер взагалі не чіпати. Як на мене, ця ідея краща»,  - розповіла Лілія Онищенко.

Також, за її словами, була третя ідея встановити пам’ятник в Митрополичих садах і при цьому впорядкувати їх, але такй проект не підтримало духовенство.

Як зазначила чиновниця, зараз зроблений проект детального планування та усіх можливих місць встановлення пам’ятника. Остаточне рішення прийме міська рада.

Зазначимо, у Львові вже багато років планують встановити пам'ятник Шептицькому.

Додамо, 2015 року в Україні відзначатимуть 150-річчя з дня народження Митрополита.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!