Пам'ятник Ватутіну перенесли, а могила та постамент залишилися: що робитимуть з ними

3181 0
У Київраді наполягатимуть на перепохованні, питання лише коли та куди.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Сьогодні, 9 лютого у Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику генералу Ніколаю Ватутіну. Його перенесуть до Музею авіації.

Разом з тим постало питання, а що ж робити з могилою Ватутіна? Найбільш імовірним є те, що відбудеться перепоховання, а воно вимагає окремої процедури. Стосовно постаменту, його обов'язково приберуть, але це займе більше часу.

«Місце могили Ватутіна – на кладовищі, не перед головним законодавчим органом держави», – каже депутатка Київради Ксенія Семенова.

Читайте також: Київ без Ватутіна: як це було

Не опинився осторонь і колишній очільник Українського інституту національної пам'яті історик Володимир В’ятрович, який нагадав, що Ватутін від українського народу отримав своє у формі кулі в засідці УПА весною 1944-го, а нині до кулі українці додали петлю.

Нагадаємо, Ніколай Ватутін – радянський воєначальник, генерал армії, Герой Радянського Союзу. Один із 4-х командувачів радянськими фронтами, що загинули у роки німецько-радянської війни. Він брав активну участь у війні проти залишків армії УНР, повстанців Холодного Яру, доля яких склалася трагічно. Найбільше Ватутін «прославився» під час Другої світової війни. Його невміле, а інколи просто вбивче керівництво військами, а він командував у тому числі й фронтами, призводило до величезних втрат серед особового складу.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!