Папа до біженців з України: молюся за мир для вашої багатостраждальної країни

919 0
Папа Франциск зустрівся у Ватикані з біженцями, які прибули до Європи в рамках екуменічної ініціативи гуманітарних коридорів.
Фото: Vatiсan.news

Фото: Vatiсan.news

Папа Франциск зустрівся у Ватикані з біженцями, які прибули до Європи в рамках екуменічної ініціативи гуманітарних коридорів, про це повідомляє Vatiсan.news.

«Між вами є багато українських біженців. Їм хочу сказати, що Папа не зрікається шукати мир, не перестає покладати надію на мир і молитися за нього. Роблю це для вашої багатостраждальної країни і для інших, які страждають від війни; тут є багато людей, які втекли від інших війн», – йдеться у промові Папи Франциска, приготованій для зустрічі з біженцями, які прибули до різних країн Європи в рамках ініціативи «гуманітарних коридорів».

Ця ініціатива виникла 2016 року, об’єднавши зусилля деяких спільнот, церковних структур різних конфесій і урядових інституцій.

Зустрічаючись з ними в суботу, 18 березня, в залі Павла VI у Ватикані, Святіший Отець зачитав лише кілька абзаців з цієї промови, доповнивши їх деякими коментарями, сказаними експромтом, але розпорядився, щоби був опублікований оригінальний текст. «Заощаджений» час він присвятив безпосередньому спілкуванню з учасниками зустрічі.

Звертаючись до біженців, Папа зауважив, що їм довелося розпочати нове життя. «Ви вивчили нову мову та пізнали нове суспільство. Все це було важко, але принесло плоди. Кажу це вам як син емігрантської сім’ї, що пройшла тим же шляхом. Ваш добрий приклад і ваша працьовитість допомагають спростувати страх і тривоги перед чужинцями. Більше того, ваша присутність може бути благословенням для країни, в якій ви перебуваєте, закони й культуру якої ви навчилися шанувати», – переконаний глава Святого Престолу.

Він назвав гуманітарні коридори «практичним шляхом для запобігання трагедіям і загрозам, пов’язаним із торгівлею людьми», а також зазначив, що ця ініціатива «залишається трагічно актуальною, ба більше, необхідною як ніколи».

Як повідомлялося, раніше Папа Римський Франциск заявив, що готовий відвідати Київ, але за умови, що він зможе поїхати також до москви.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!