Папа Франциск уперше зустрівся з головами українських церков

3270 0
Це перший такий візит українського міжконфесійного об’єднання до Ватикану.
Фото: Vatican news

Фото: Vatican news

Глави українських церков у Ватикані 25 січня спільно зустрілися із Папою Римським Франциском. Це перша така зустріч з 2001 року, коли Святий Престол очолював Іван Павло ІІ. Про це повідомляє Vatican News.

Йдеться про зустріч Папи Франциска із делегацією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Під час аудієнції голова Католицької церкви вручив представникам української делегації заздалегідь приготовану письмову промову, адже мав іти на загальну аудієнцію. Проте Папа Римський встиг запевнити лідерів українських церков у своїй близькості: каже, що постійно перебуває в діалозі з представниками українського народу.

«Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший – деінде, але коли мама хвора, всі збираються разом», – сказав Папа Франциск.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив, що ВРЦіРО і справді зібрані разом подібно до дітей, що збираються звідусіль, коли хворіє мати.

«Ми є різні, але наша мати – Україна. Просили Папу продовжити молитву про Україну і боротьбу за правду», – зазначив Епіфаній.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!