Папа Римський сьогодні засудив бомбардування України

1186 0
Він зазначив, що треба зупинити ураган насильства.

Папа Римський Франциск під час зустрічі з паломниками засудив бомбардування України, яке здійснила росія, і висловив близькість українському народові. Про це пише «Vatican News».

«В ці дні моє серце постійно звернене до українського народу, зокрема, до мешканців місцевостей, проти яких загострилися бомбардування», – сказав Папа Франциск під час загальної аудієнції в середу, 12 жовтня 2022 р., коментуючи масовану ракетну атаку, від якої постраждали місцевості по всій території України, зокрема, об’єкти критичної інфраструктури.

Він додав, що «носить в собі біль українців і за заступництвом Пресвятої Богородиці представляє його у молитві Господеві. А Він завжди вислуховує лемент вбогих, які до Нього взивають. Нехай же Його Дух зможе перемінити серця тих, в чиїх руках лежить доля війни, щоби зупинився ураган насильства, і щоб було можливим відновити мирне співіснування в справедливості».

Читайте також: Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта

Нагадаємо, що 10 жовтня 10 жовтня о 7.27 у Львові оголосили повітряну тривогу. Тривога пролунала в усій країні. У Києві, Львові та інших містах було чутно вибухи. 15 ракет ворог випустив вранці по Львівській області. Загалом ворог випустив понад 80 ракет по багатьох містах України.

Зазначимо, що президенти 11 європейських країн у спільній заяві засудили масовані ракетні атаки рф проти українських міст, попереджаючи, що це – воєнний злочин без терміну давності.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!