Парк у Брюховичах отримає статус пам’ятки садово-паркового мистецтва

1647 0
Підвищення охоронного статусу території до рівня парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення має зберегти регіональну біотичну і ландшафтну різноманітності.
Фото: ілюстративне/з відкритих джерел

Фото: ілюстративне/з відкритих джерел

Парк ім. Богдана Хмельницького, що у Брюховичах, отримає статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення. Відповідну ухвалу щодо створення об’єкта природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово паркового мистецтва місцевого значення імені Богдана Хмельницького у смт Брюховичі прийняли сьогодні, 18 серпня, на засіданні сесії ЛМР. 

«Підвищення охоронного статусу території до рівня парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення забезпечить збереження регіональної біотичної і ландшафтної різноманітності. Надання парку статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення буде логічним продовженням справи збереження реалізованих паркових проєктів А. Рерінга, видатного інспектора міських парків Львова кінця 19 початку 20 століття», – йдеться у проєкті до ухвали.

Читайте також: В одному із парків Львівщини живе рідкісний вид птахів

Нагадаємо, що минулого у Брюховичах почали реконструкцію парку імені Богдана Хмельницького. Зокрема, тут облаштовували три алеї, якими найчастіше користуються відвідувачі та які водночас є транзитними. Роботи планували завершити до кінця року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!