Київ

Паркування в Києві знову стало безкоштовним. Рішення суду

519 0
АМКУ визнав необґрунтованими тарифи на паркування в Києві
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

З 21 лютого плату за паркування у столиці стягувати не можуть — Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення Окружного адмінсуду щодо визнання протиправним та скасування розпорядження КМВА, яким затверджені тарифи на платне паркування в місті. Про це повідомив голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

За його словами, апеляційний суд підтвердив, що розпорядження КМВА від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 грн за годину у першій зоні (25 та 5 грн — у другій та третій відповідно) КП«Київтранспарксервіс» на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються КП, — незаконне.

Рішення суду вступило в законну силу.

Хмельницький нагадав, 13 жовтня 2023 року Тимчасова адмінколегія АМКУ встановила, що ціни на паркування в Києві — знову завищені. Штраф за два повторних порушення Київтранспарксервіс конкурентного законодавства – 6,6 млн грн.

«Колегія визнала, що КП«Київтранспарксервіс», яке розрахувало ціну на послуги паркування у столиці в 35 грн за годину, скористалося своїм монопольним становищем під час формування вартості такої послуги, а Київська міська військова адміністрація це порушення легітимізувала», - пояснив він.

За результатами розгляду, ТАК АМКУ оштрафувала КП«Київтранспарксервіс» на 3,3 млн гривень та зобов’язала комунальників та КМВА припинити правопорушення.

Нагадаємо, минулого року через те що КП «Київтранспарксервіс» не уклало вчасно договір на проведення платежів, паркування у місті кілька місяців було безкоштовним. За цей час бюджет міста недоотримав близько 50 млн грн запланованих доходів

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!