Pepsi, Philip Morris і Nestle «вичікують» або продовжують працювати в рф

1065 0
Понад 1780 міжнародних компаній «вичікують» або продовжують працювати в росії.

Понад 1780 міжнародних компаній «вичікують» або продовжують працювати в росії без будь-яких обмежень. Серед них, зокрема, тютюнові гіганти Philip Morris і Japan Tobacco International, світові рітейлери Leroy Merlin, Auchan, Metro, а також Pepsi, Nestle, Danone та інші. Про це йдеться у новому моніторингу KSE Institute у рамках проєкту «Самосанкції».

Компанії, які залишаються на ринку рф, за обсягом доходів у 2022 році:

  • Philip Morris – $7,888 млрд,

  • Japan Tobacco International – $7,358 млрд,

  • Pepsi – $4,663 млрд,

  • Auchan – $3,463 млрд,

  • Metro AG – $3,405 млрд,

  • Danone – $3,002 млрд,

  • Mars – $2,646 млрд,

  • Procter & Gamble – $2,234 млрд,

  • Chery Automobile – $2,154 млрд,

  • Cargill – $2,130 млрд.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Станом на сьогодні лише 18,2% іноземних компаній, які мали відкриті локальні компанії і отримували виручку в росії, повністю згорнули діяльність та остаточно покинули ринок рф, тоді як 26,9% вичікують і 25,9% компаній з іноземними інвестиціями продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 29,1% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з рф найближчим часом. Загалом 233 (7,2% від загального числа) міжнародних компаній повністю припинили діяльність у Росії. Також, 1197 (37,3% від загального числа) іноземних бізнесів згорнули операції та заявили про намір покинути країну.

Водночас 1276 (39,6% від загального числа) компанії з тих, що потрапили до моніторингу KSE Institute, поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 508 (15,8% від загального числа) іноземні бізнеси призупинили нові інвестиції в Росію та продовжують вичікувати. 

Нагадаємо, що в Україні пропонують маркувати товари компаній, які досі працюють у росії. 
____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!