Політична реклама

Перед заняттям з фізкультури львівські школярі проходитимуть спеціальні обстеження

1582 0
За результатами першого півріччя у Львові оглянули 49,8% дітей шкільного віку. І щоб не допустити перевантажень та нещасних випадків на уроках фізкультури, школярів не допускатимуть до занять без визначення «індексу Руф’є».

Про це розповіла заступник головного лікаря 4-ї комунальної міської лікарні Віра Карпусь, - інформує Zaxid.net.

Проба Руф’є – це показник функціонального резерву стану серцево-судинної системи. Щоб його визначити, вимірюють пульс у спокої і після невеликого навантаження (30 присідань). Потім за спеціальною формою вимірюється «індекс Руф’є» і визначається група з фізкультури, – пояснює медик.

Також загальний медогляд для школярів має проводитись не рідше як один раз на рік у будь-який час, якщо немає інших захворювань, що передбачають частіше спостереження у лікаря. Школярі мають проходити медогляд у присутності батьків.

Водночас, за словами головного педіатра Львова Богдана Остальського, зараз у місті оглянуто 49,8% школярів. Патології зору мають – 7,4%, слуху – 0,2%, порушення постави – 4,7%, сколіоз – 1,5%.

За перше півріччя з 49,8% оглянутих дітей до основної групи відносять 50,3%, до підготовчої 43,8% до спеціальної 5,9%. У порівнянні з попередніми роками ситуація стала кращою, бо за минулі два роки в основній групі було 48-49% дітей.

Також на підставі цих списків складаються листки здоров’я по кожному класу. Вони контролюються медичним працівником і класним керівником. За місяць до закінчення терміну медогляду класний керівник зобов’язаний нагадати батькам провести дитині медичний огляд, – пояснив головний педіатр Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!