Перемога України у війні не буде фіналом, – Залужний

4532 0
Головнокомандувач вважає, що перемога дозволить українському війському перевести подих та підготуватися до наступної війни.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вважає, що перемога українців у війні не стане фіналом протистояння з росією. Про це він сказав в інтерв’ю «The Time», пише «Громадське».

«Знаючи те, що я знаю про росіян не з чуток, наша перемога не буде фіналом. Наша перемога стане можливістю перевести подих і підготуватися до наступної війни», – сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Британія ввела санкції проти росіян через проведення псевдореферендумів

Як зазначив Залужний, Україна готувалася до ймовірного нападу росії в лютому, зокрема проводячи свої військові навчання. Вони мали на меті імітувати напад росіян, але показали тріщини в обороні України. На думку Головнокомандувача української армії, навчання військових були центром оборонної стратегії України, найкращим шансом вижити, а командири сприймали їх недостатньо серйозно.

«Я цілу годину кричав. Я пояснив їм, що якщо вони не зможуть це зробити, наслідки коштуватимуть життя не лише нам, але й нашій країні», – сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Військові перемістили та замаскували військову техніку, вивели війська та зброю зі своїх баз і відправили їх по країні, включаючи літаки, танки та бронетехніку, а також зенітні батареї. Зі слів Залужного, «запах війни вже відчувався в повітрі», проте він притримував розкриття деталей його стратегії.

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

«Я боявся, що ми втратимо елемент несподіванки. Нам потрібно було, щоб противник думав, що ми всі розгорнуті на своїх звичайних базах, палимо траву, дивимося телевізор і пишемо у Facebook», – пояснив він.

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних сил Уркаїни Валерій Залужний потрапив на обкладинку журналу Time. Номер називається «Генерал Валерій Залужний і український шлях війни».

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!