Переможницею премії Women in Arts-2021 стала Софія Андрухович

1599 0
Письменниця та авторка романів «Фелікс Австрія», «Амадока» перемогла у номінації «Жінка в літературі».
Фото: ukrlib.com.ua

Фото: ukrlib.com.ua

Лауреаткою премії Women in Arts-2021, яка вручається щороку жінкам за вагомі внески у культуру й мистецтво, у номінації «Жінки в літературі» стала Софія Андрухович, повідомляє Читомо.

Читайте також: Книжка року. В Україні оголосили лауреатів щорічної премії

До переліку фіналістів номінації «Жінка в літературі» цьогоріч, окрім Софії Андрухович, увійшли Ірина Шувалова, Олена Герасим’юк, Марина Гримич і Таня Малярчук.

Також журі премії відзначило переможниць ще в 7 номінаціях, зокрема у сферах культурного менеджменту, журналістики, візуального мистецтва, театру, кіно, музики.

Довідково

Софія Андрухович – письменниця, перекладачка та публіцистка. Авторка прозових книжок «Літо Мілени» (2002), «Старі люди» (2003), «Жінки їхніх чоловіків» (2005), «Сьомга» (2007). У 2014 р. випустила роман «Фелікс Австрія», що того ж року отримав відзнаку «Книга року BBC». У 2015 р. стала лауреаткою премії імені Джозефа Конрада. У 2016 р. Софія Андрухович спільно з Мар'яною Прохасько написали дитячу книжку-картинку «Сузір'я Курки». Того ж року книжка увійшла до престижного каталогу в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки» («White Ravens 2017»).

На початку 2020 року в прокат вийшов фільм «Віддана», знятий компанією FILM.UA за романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Прочитати рецензію на ще одну книгу авторки «Амадока» можна на Readmodo. Чи оживуть колись на екрані герої цього нового роману авторки невідомо, але книга однозначно варта вашої уваги. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!