Перевір себе: у Львові створили інтерактивну гру про фейки в медіа. Інструкція

3444 0
Медіа-хаб «Твоє місто» пропонує пройти гру та перевірити, чи зможете ви розпізнати маніпуляції у текстах та матеріалах, які стосуються Львова.
Фото: Інтернет-право UA

Фото: Інтернет-право UA

У сучасному світі вміння фільтрувати інформацію стає одним із найважливіших. Щодня користувачі соціальних мереж та інтернету натрапляють на контент, метою якого є зманіпулювати, ввести в оману.

Медіа-хаб «Твоє місто» спільно з Internews Ukraine та кафедрою нових медій Львівського національного університету імені Івана Франка створили гру «Світ фейків: перевір себе» з реальними кейсами з львівських медій.

Мета проекту: за допомогою інтерактивного тесту-гри та теоретичного онлайн-посібника в гейміфікованій формі допомогти навчитися розпізнавати маніпуляції у медіа та не поширювати неправдиву інформацію.

Читайте також: «Твоє місто» запустило чат-бота. Відеоінструкція

Гра передбачає 15 питань із варіантами відповідей та роз'ясненнями. У лівому верхньому куті є іконка з онлайн-посібником, який має визначення усіх видів маніпуляцій в медіа: він стане у нагоді під час проходження запитань. Окрім того, кожен може скористатися формою зворотнього зв'язку (іконка з конвертиком), надсилати приклади маніпуляцій з локальних медіа та допомагати грі поповнюватися новими кейсами. Щоб розпочати, перейдіть за посиланням.

Додамо, що ідея створення гри виникла під час Хакатону з медіаграмотності в рамках реалізації проекту «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії». Організатори: Громадська організація «Інтерньюз-Україна». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!