ВООЗ стурбована темпами поширення Covid-19 в Європі

1554 0
Концепція карантину повинна зберігатися, кажуть у ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стурбована через підвищення кількості випадків інфікування коронавірусом в Європі. Остання кількість випадків зараження за тиждень перевищила показники інфікування під час першого піку коронавірусу в Європі в березні. Про це заявив директор офісу ВООЗ у Європі Ганс Клюґе в четвер, 17 вересня, передає інформагенція Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати дітей від грипу. Пояснення

«Вереснева кількість інфікувань має стати сигналом для пробудження для всіх нас. Як далі розвинеться пандемія, залежить від нас», – сказав він.

Водночас Клюґе зауважив, що наразі в країнах тестують більше людей, ніж у березні. При цьому він наголосив на необхідності дотримуватися ефективних заходів з протидії коронавірусу. Серед них – комплексні тести, уникнення великого скупчення людей, миття рук, дотримання дистанції між людьми та носіння масок.

Представник ВООЗ також заявив, що організація не збирається змінювати рекомендації щодо 14-денного карантину для всіх, хто міг заразитися коронавірусом. Клюґе зазначив, що хоча концепція карантину повинна зберігатися, її треба «безперервно адаптовувати»

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!