Перша група українських пілотів завершила базову підготовку до польотів на винищувачах F-16

886 0
Група була сформована з 6 досвідчених українських бойових пілотів.
Фото умовне

Фото умовне

Перша група українських пілотів завершила базову підготовку до польотів на винищувачах F-16 у Британії. Про це повідомило Радіо.Свобода. 

Підготовку проходили шість досвідчених українських пілотів, які пройшли спеціальну авіаційну підготовку з англійської мови аби підвищити свою здатність брати участь у тренуваннях. Усе це проводили на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури управління, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю. В подальшому вони продовжать його у іншій європейській країні, де підготуються до навчання безпосередньо на літаках F-16 під наглядом Данії, Нідерландів і США, які очолюють Коаліцію з посилення потенціалу ВПС.

Також ще десять українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці і залишаються у Британії для продовження практичної базової льотної підготовки, а також для опанування авіаційної медицини і тренувань у центрифугах. 

Читайте також: Україна отримає військову допомогу від Німеччини на 1,3 мільярди гривень

Окрім цього, ще десятки українських авіаційних техніків продовжують навчання у Британії, а саме підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерні спеціальності.

Нагадаємо, що Данія передасть 19 винищувачів F-16 Україні після того, як українські пілоти завершать навчання.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!