Перший день нових карантинних правил у Львові. Фоторепортаж з центральних ринків

4674 0
Посилений карантин торкнувся майже усіх сфер життя у Львові.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Від сьогодні, 18 жовтня, у Львові діють нові карантинні правила. Зокрема, у сфері торгівлі можуть працювати лише вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ. Tvoemisto.tv навідалось на два львівські ринки, аби побачити, як сьогодні в них розпочався робочий тиждень.

«Одягайте маску», – на ринку «Добробут» робить мені зауваження охоронець, який стоїть на вході. Він слідкує, аби всі, хто заходить на базар, були в масці.

Побачивши в мене в руках фотокамеру, він та продавці з сусідніх яток, думають, що я прийшла робити перевірку.

«Будете нас перевіряти? Ми всі маємо Covid-сертифікати, інакше б адміністрація б не пустила нас сьогодні торгувати. Хоча це порушення Конституції – такий примус», – говорить чоловік, який працює в магазині шкіргалантереї.

Пройшовши вглиб території бачу, що людей наразі небагато. Але, за словами продавчинь, це може бути через те, що ще лише ранок понеділка.

«На цьому ринку взагалі завжди небагато людей. Половина площі на реконструкції. Але сьогодні не пустили чоловіка продати свій товар на продуктовому ринку через те, що він не мав Covid-сертифікату», – явно обурюється продавчиня одного з магазинів.

На ринку всі продавці та покупці ходять в масках. І навіть ті, що зняли її? аби запалити цигарку, одразу вдягають її назад, побачивши, що я фотографую.

На Галицькому базарі на вході немає людини, яка контролює відвідувачів. Але поки я говорю з продавчинею про сьогоднішню ситуацію з новими карантинним правилами, чую наполегливе прохання одягнути всім маски. Це серед рядів ходить адміністраторка ринку.

«Та ми всі маємо вакцинацію, інакше б не змогли сьогодні вийти на роботу. Але поки що складно сказати, чи відчуваються ще якісь зміни для нас. Адже сьогодні перший день нових правил», – говорить жінка.

Додамо, що на території ринку «Шувар» від сьогодні мала запрацювати мобільна лабораторна бригада, яка тестуватиме усіх охочих на Covid-19.

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv побувало у Моршині, де вдалося вакцинувати понад 70% населення. У курортному містечку ще у квітні взялися за експеримент із масової вакцинації. Детальніше про те, як живе містечко на Львівщині, яке змогло досягти колективного імунітету від Covid-19, читайте у матеріалі.

Анна Чистякова

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!