Перший взірець електробуса виїде на вулиці Львова за два місяці

4562 0
Загалом «Електрон» має виготовити для Львова 250 електробусів.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові через два місяці на вулиці міста виїде перший взірець електробуса, який «Електрон» виготовляє на замовлення міста та приватних перевізників. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив Голова правління ПАТ «Концерн Електрон» Юрій Бубес.

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий. Фото, відео

Загалом «Електрон» має виготовити для Львова 250 електробусів. Зараз на заводі працюють над виготовленням взірця, і вже за два місяці він виїде на обкатку у Львові, каже Юрій Бубес.

Він також додав, що єдиний в Україні 12-метровий електробус, виготовлений на заводі «Електрон», вже 6 років успішно перевозить львів’ян. 

Новий електробус буде десятиметровим, низькопідлоговим і у середньому зможе проїхати 300 кілометрів на самозаряді. 

«Він буде модернізований дизайнерськи, це буде новий електробус із потужностями, запасом ходу, комфортністю, надійсністю та безпекою. Робимо усе за планом. Випробування почнуть на початку наступного року, тільки тоді він буде допущений до лінії. Електробус у середньому зможе їхати 300 кілометрів на самозаряді», – повідомив Юрій Бубес.

За його словами, зарядні станції потрібні будуть для електробусів не тільки у депо, але і на дальніх маршрутах.

Водночас, за словами керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, електробуси у Львові їздитимуть на напрямках, де є не дуже великий пасажиропотік, низькоповерхова забудова, де немає великої щільності забудови, оскільки вони не є великими, десятиметровими.

Вартість одного електробуса є тріши дорожчою, аніж тролейбуса з автономним ходом, і, за його словами, становить понад 200 тисяч євро.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, що 10 вересня 2020 року у Львові підписали меморандум про закупівлю 250 електробусів. Їх впродовж трьох років має виготовити концерн «Електрон». Меморандум підписали міськрада, ЛКП «Львівелектротранс», ПрАТ «Концерн-Електрон» та концерн приватних перевізників «Екопастранс». Він передбачає, що впродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 – місто. ЛКП«Львівелектротранс» не знайшов постачальника 50-ти електробусів. Тендер на закупівлю транспорту, який оголосило підприємство напередодні виборів голови Львівської ОТГ, торік у жовтні, не відбувся, бо на нього не подалося достатньо учасників.

У січні 2021 року керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що «Електрон» уже виготовляє електробус на замовлення концерну приватних перевізників «Екопастранс». 

Христина Гоголь

Відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!