Росії бракує зброї, але вона воюватиме до кінця, – Петро Черник

2493 0
Росіяни мають ще близько 30% запасу ракет – щонайменше дві тисячі одиниць.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Військовий експерт Петро Черник Tvoemisto.tv повідомив, що вторгення росії в Україну на 95% є війною артилерії. І якщо в червні – липні росіяни могли застосовувати проти українців до 60 тисяч снарядів за день, то зараз суттєво менше.

«Ми намацали больові точки противника. Це розбивання ланцюжків забезпечення артилерійськими боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами. І сталося це завдяки нашим партнерам, які забезпечують нас зброєю та якісним цілепокладанням, розумінням точності розташування цілі. Так нам вдалося якісно і кратно понизити вогневі вали. Понад те, рф стала відчувати снарядний «голод», – сказав він.

Читайте також: Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта

За його словами, на початку війни запаси снарядів росіян сягали понад 15 мільйонів одиниць, але половину вони вже вистріляли. Виготовляти окупанти можуть до 120 тисяч снарядів за місяць, що насправді є їхньою дводенною нормою. 

Також експерт зазначив, що 300 тисяч «смертників» росіяни зможуть залучити до боїв. Низового артилерійського озброєння мають до чотирьох тисяч стволів, звичайного піхотного, як-от гвинтівки Мосіна-Нагана, розробленої ще в 1891 році, випустили 37 мільйонів одиниць. 

«Звісно, цього всього немає на складах російської федерації, але кілька сотень тисяч точно є, як і боєприпасів до них. У росіян навіть мала піхотна лопатка вважається зброєю. Вони не на жарт розглядають варіант одягти своїх солдатів у куфайки зразка Другої світової війни. Дадуть саперну лопатку, «мосінку», 15 патронів, жменю сухарів, кирзові чоботи і – в бій. Тож, повторюю, не зачаровуймося тим, що вони так погано озброєні, не зможуть воювати, бо кількість теж має значення», – сказав він.

Читайте також: Зеленський закликав створити повітряний щит для України

Він додав, що росіяни мають ще близько 30% запасу ракет – щонайменше дві тисячі одиниць. 

По що свідчать масові ракетні обстріли України росією, скільки у неї залишилося ракет та іншого озброєння, чому не можна сідати за стіл переговорів з путіним, чому російські смертники навіть у куфайках та з гвинтівками старого зразка воюватимуть до останнього, і до чого готуватися цивільному населенню України, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!