На правах реклами

Петиція про будівництво офісного центру на Сахарова набрала необхідні голоси

2895 4
За три дні відповідна петиція зібрала понад 500 підписів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львів’яни створили петицію на підтримку побудови сучасного інноваційного офісного центру на місці старого будинку по вул. Сахарова, 52. Упродовж трьох днів петицію підписали понад пів тисячі мешканців Львова. Про це йдеться на сайті електронних петицій.

«Львів є унікальним містом, де поєднано архітектурні стилі вісьмох століть. Львів ніколи не боявся нових, свіжих рішень та поєднань старого і нового. Саме цей факт і робить його Львовом. У районі перехрестя вулиць Сахарова – Княгині Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район», – йдеться у тексті петиції.

Її автор Василь Жбадинський каже, що під новою будівлею буде підземний паркінг. Офісний центр стане простором для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Аби уникнути незручностей і особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості, висота нової будівлі становитиме три поверхи, тобто залишаться практично в тих же межах, що й старий будинок. Новий офісний центр гармонійно увійде в нинішню архітектурну композицію і стане окрасою перехрестя.

У петиції також сказано, що «Будинок Терлецького» по вул. Сахарова, 52 був практично повністю перебудували під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, встановили металопластикові вікна, змінили вежу та надбудували поверхи. Від старої будівлі залишився здебільшого фундамент.

Нагадаємо, для розгляду петиції на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради вона має набрати пів тисячі голосів.


 


Читайте також:
9 Серпня, 2019 10:49
душаболитьзальвів Редиски вже хочуть зв'язку, щоб "поспілкуватись" )))
1 Серпня, 2019 11:18
Твоє місто Доброго дня, І, як нам із вами зв’язатися?
1 Серпня, 2019 09:37
Спостерігач "Бабло переможе добро" (типу акциз на тютюн)
1 Серпня, 2019 04:24
L. Я кілька місяців тому писав тут, шо будь-яка публікація, так чи інакше пов'язана із новобудовами (і особливо -- під приводом надуманної аргументації), на "ТМ" буде сприйматися в негативному ключі через відсутність навіть поверхневого аналізу таких матеріалів. І ця публікація, яка стосується болючої теми будинку Терлецького, на жаль, не є винятком. Отже, кілька днів тому контрпетицію на петицію про захист будинку публікує дехто Жбадинський В.О. Після швидкого пошуку даної особи в інтернеті можна довідатися, шо персона є адвокатом і представляє інтереси забудовника. Про моральний аспект такого вчинку адвоката родом із Городка можна розмірковувати окремо (особливо цинічні адвокати на "ТМ" навіть публікувалися, особливо перед виборами до парламенту). Так, зокрема, він апелює до відсутності історичної та культурної цінності будівлі, яка зазнала архітектурного втручання у 90-х роках, шо є не зовсім правдивим. Проте, всупереч доводам в есе цього Жбадинського, існують світлини 1982 р. (трамвайна колія, якої "чомусь" на них нема, була збудована у 1988 р.), які показують, шо сучасний вигляд дана будівля мала ше до 90-х, про шо чи через незнання чи небажання бути відвертим не каже п. Чаплінський: на ній присутня і вежа, яка, на думку забудовника, "приплетена" до будівлі пізніше, шо ніби-то дозволяє знецінити важливість даної будівлі. Отже, у контрпетиції фігурує підміна понять і спотворення фактажу. Далі не менш цікаво. Серед імен, які підписали контрпетицію, фігурують, як це не "дивно": Ярослав Возняк (керівник департаменту продажу нерухомості Avalon Inc.; рекламна стаття на "ТМ" від 14 березня 2019 р.), Марта Герус (також Avalon Inc.; "звєзда інстаграма"), Оксана Маруняк (кажуть, належить до сателітів Avalon Inc.; закликає на Facebook до "позитивного хайпу" і відкидання "ретроградного мислення", а відтак -- і підписання контрпетиції). + Понад 500 інших підписантів, частина яких, я вже особисто припускаю, мають відношення до Львова лише по факту місця проживання, шо не мало би давати їм ніякого права взагалі таке підтримувати. Цікаво, чи відбувалася накрутка підписів цього разу і як на цю контрпетицію відреагує ЛМР, особливо після того як Сонцесяйне на днях після розголосу призупинило хід проекту.
П.С. В моєму RSS-агрегаторі ця новина з'явилася до того, як її розпублікували, а згодом опублікували заново. Як так?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!