Петиція проти реорганізації психоневрологічного диспансера у Львові набрала необхідні 1000 голосів

3091 0
У Львівській області намагаються розпочати процес реформування психіатричної служби.
Фото: Микола Тис/ZIK

Фото: Микола Тис/ZIK

24 травня львів'янка Світлана Самусь зареєструвала електронну петицію до Львівської облради проти реорганізації психоневрологічного диспансеру у Львові. Станом на 1 червня петиція набрала необхідні для її розгляду 1000 голосів. Після цього петицію повинна розглянутись на сесії обласна рада.

Авторка петиції виступає проти рішення Львівської облради ліквідувати Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер шляхом приєднання його до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Вона вважає, що проект рішення про припинення діяльності психоневрологічного диспансеру «суперечить нашим суспільним інтересам та правам та є таким, що мусить бути анульованим». 

Читайте також: Олександр Фільц: Тих, хто повернувся з війни, хвилює несправедливість

«Хочемо зазначити, що для нас і наших родин, як ймовірних користувачів послуг, Львівська психіатрична лікарня через низку факторів, серед яких високий ризик стигматизації, не може бути рівноцінно замінною психоневрологічному диспансеру», – зазначає Світлана Самусь.

Зазначимо, що 26 квітня на сайті обласної ради опублікували два проекти рішень: про реорганізацію Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру шляхом приєднання його до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні та реорганізацію Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру шляхом приєднання його до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

15 травня під час чергової сесії Львівської облради працівники психоневрологічного диспансеру вийшли на пікет проти реорганізації їхнього закладу. Головний лікар диспансеру Володимир Яєчник припустив, що хтось «поклав око» на будівлю диспансеру на вул. Коциловського, 30.

Читайте також: Люди Твого міста: Олександр Фільц про сильну і слабку сторони Львова

Водночас керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак пояснила, що реорганізація обидвох закладів є частиною реформи психіатричної служби у Львівській області. У психоневрологічному диспансері планують скоротити адміністрацію, бухгалтерію, харчоблок. Стаціонар диспансеру переїде у Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках. 

Також буде реорганізовано Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер. «З дитячим психоневрологічним диспансером ситуація набагато простіша. Ми вже працівників почали забирати у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та інші медичні заклади», – повідомила Ірина Микичак.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!