Пейзаж буде іншим. У Львові відкрили виставку митця і активіста з Лисичанська

1153 0
Вона присвячена локальній ідентичності, що зникає, та пам’яті Луганської області до 24 лютого.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

У Львівському муніципальному мистецькому центрі відкрили виставку українського активіста та художника з Лисичанська Віталія Матухна «Пейзаж буже іншим». Вона присвячена локальній ідентичності, що зникає, та пам’яті Луганської області до 24 лютого 2022 року.

Джерело: пресслужба ЛМР, кореспондент Tvoemisto.tv

«Після деокупації ми почнемо майже з нуля. Моє місто вже ніколи не буде таким, яким я його пам’ятав, неможливо сказати, що збережеться від Луганщини загалом», – каже автор виставки Віталій Матухно.

Наразі Лисичанськ тимчасово окупований російською армією – вже вдруге. Місто наразі зруйноване на 60%. Локальна пам’ять залишається всередині споруд, зруйнованих війною та деіндустріалізацією.

Читайте також: ТОП-5 виставок у Львові, які можна відвідати

«Ця виставка продовжує цикл співпраць з митцями та інституціями, які вимушено опинилися у Львові після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Віталій вболіває за розвиток міської культури свого рідного Лисичанська, і його активна робота у Львові та в Європі зараз дає нам ключі для кращого розуміння регіону, який він представляє. Через такі проєкти ми зможемо говорити не лише про минуле й теперішнє окупованих чи звільнених територій України, а й почати будувати плани на те, як ми будемо жити та створювати після перемоги», – додає Ляна Мицько, директорка Муніципального мистецького центру.

Зазначимо, що всіх на виставку вільний, час роботи: щодня з 10:00 до 21:00, вул. Стефаника, 11. Мистецький захід триватиме до середини березня.

Фото Івана Станіславського, Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!