Pfizer працює над розробкою пігулок від коронавірусу

1326 0
У компанії анонсували, що нові ліки з'являться до кінця цього року.
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. працює над розробкою пігулок від коронавірусу: в компанії анонсували, що нові ліки з'являться до кінця цього року. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на генерального директора Pfizer Inc. Альберта Булу.

«Ми працюємо над створенням двох варіантів препарату від коронавірусу, які можна буде використовувати для лікування в домашніх умовах. Сподіваємося, що ці ліки будуть працювати й проти нових штамів коронавірусу. Перший варіант – ін'єкційний. Другий варіант – пероральний (прийом ліків, зазвичай пігулок, шляхом проковтування)», – каже Альберт Була.

Читайте також: Чи потрібно вакцинуватися від Covid-19 тим, хто перехворів і має антитіла

Ліки, над якими працює Pfizer, є частиною класу ліків, які називають інгібіторами протеази. Такі інгібітори також застосовуються для лікування ВІЛ та гепатиту C.

Альберт Була сподівається, що пігулки дозволять людям лікувати коронавірус удома – без відвідування лікарень без зайвої потреби.

Нагадаємо, що на Львівщину надійшла нова партія вакцин американського та корейського виробництва. Зокрема, вакцини «Pfizer» надійшло 1170 доз та «AstraZeneca» – 21 600 доз. Вакциною «Pfizer» продовжують використовувати для вакцинації передусім мешканців будинків інтернатного типу та співробітників таких установ. Також цією ж вакциною щеплюють працівників ДСНС та прикордонників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!