Pfizer/BioNTech хоче використовувати вакцину від коронавірусу для малих дітей

1425 0
Вони кажуть, що дослідження демонструють безпечність і ефективність вакцини.

Виробники вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer подали до регулятора ЄС заявку на допуск препарату для щеплень дітям від п'яти до 11 років. Вони кажуть, що дослідження демонструють безпечність і ефективність вакцини. Про це повідомляє DW.

Американська фармацевтична компанія Pfizer і її німецька партнерка BioNTech надали Європейській агенції з лікарських засобів (EMA) дані дослідження вакцини від коронавірусу серед дітей у віці від 5 до 11 років. Виробники повідомили в п'ятницю, 15 жовтня, що мають намір отримати від європейського регулятора дозвіл на використання препарату для імунізації дітей від коронавірусної інфекції.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Місяць тому Pfizer і BioNTech вже заявили, що дослідження вказують на безпечність вакцини та «стійку» імунну відповідь, яку вона викликає в цій віковій групі. Зараз виробники просять EMA надати їм реєстраційне свідоцтво в Європейському Союзі. До цього Pfizer і BioNTech надіслали аналогічні дані в Управління з санітарного нагляду за якістю продуктів харчування і медикаментів США і запросили там екстрений дозвіл на використання вакцини для малих дітей.

У дослідженні Pfizer і BioNTech брали участь 2 268 дітей у віці від п'яти до 11 років. Вони так само, як передбачає вакцинація дорослих і підлітків, отримували дві дози вакцини з інтервалом в 21 день. Дозування для дітей становило 10 мікрограмів, тоді як дорослим вводять 30 мікрограмів препарату.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

Нагадаємо, що вакцина Pfizer/BioNTech уже певний час використовується для вакцинації підлітків від 12 років у багатьох країнах світу. В Україні щеплювати підлітків цією вакциною Міністерство охорони здоров'я рекомендувало в липні. Крім того, виробники проводять тестування препарату на дітях у віці від шести місяців до двох років, а також – від двох до п'яти років. Дані щодо результатів цих досліджень можуть з'явитися вже до кінця року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!