Резніков назвав втрати росіян на Бахмутському напрямку

781 0
Загальна кількість втрат ворога на Бахмутському напрямку становить до 70 тисяч вбитими і пораненими.
Фото: УП

Фото: УП

Окупаційні війська під Бахмутом втрачають по батальйону в день, загальна кількість втрат ворога на Бахмутському напрямку становить до 70 тисяч вбитими і пораненими. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в кулуарах Україно-американського форуму, передає РБК-Україна.

«За нашими оцінками, вони (росіяни, – ред.) по батальйону в день там (під Бахмутом, - ред.) втрачають і продовжують це робити», – сказав Резніков.

Читайте також: Українські захисники знищили вже 201 тисячу окупантів

Він наголосив, що захисники Бахмута роблять важливу річ: вони зменшують наступальний потенціал росіян і таким чином не дають їм піти у наступ на інших ділянках лінії фронту.

«Якщо порахувати, я думаю, на сьогодні до 70 тисяч втрат росіяни зазнали лише на Бахмутському напрямку, маю на увазі вбитих та поранених разом», – заявив міністр.

Нагадаємо, що важкі бої за місто Бахмут продовжуються. За даними Міноборони, українські військові продовжують просуватися на флангах під містом. Зокрема, Сили оборони звільнили близько 20 квадратних кілометрів у Бахмутському районі. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вже відзначають, що українські військові перехопили тактичну ініціативу під Бахмутом, схожу заяву також зробили і в Міноборони Британії. Проте звільнення територій дається нелегко, оскільки окупанти намагаються повернути втрачені позиції.

У Міноборони наголошують, що ЗСУ мають успіхи на окремих ділянках Бахмутського напрямку, але у самому Бахмуті окупанти просуваються.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!