Обшуки СБУ в церкві мп у Львові. Що виявили правоохоронці

4083 0
СБУ завершила контррозвідувальні заходи в об’єкта УПЦ МП на Львівщині.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Сьогодні, 14 грудня, працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до Львівської єпархії МП. Під час перевірки працівники СБУ виявили антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу.

Джерело: Управління СБ України у Львівській області

При огляді робочих кабінетів та особистих речей отців єпархії виявили:

  • фото документу щодо сприяння мобілізації російських громадян - «об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами рф»;
  • скрін переписки з звинуваченням натівців у війні в Україні;
  • паспорт громадянина України, який фізично вже кілька років не перебуває на території єпархії (його доля невідома) і його розписки щодо повернення боргових зобов’язань.

 

Безпекові заходи проводили співробітники УСБУ у Львівській області спільно з Національною поліцією та Нацгвардією. Всі вилучені матеріали передали на експертизу для того, щоб вижити подальші процесуальні дії. СБУ завершила контррозвідувальні заходи в об’єкта УПЦ МП на Львівщині.

Нагадаємо, що вранці,14 грудня, працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до церкви святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові, що на вулиці Тараса «Хаммера» Бобанича, 3 (колишня назва – Короленка). Пізніше речниця управління СБ України у Львівській області Роксолана Яворська зазначила, що йдеться не лише про один храм у Львові, а й ще декілька в області. А Митрополит Філарет на своїй сторінці в Instagram повідомив, що під час огляду приміщень, перевірки документів та бібліотеки антиукраїнських предметів і літератури не виявили.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!