Під час Ставки Зеленський і Залужний обговорили оборону Бахмута

762 0
Також було розглянуто питання постачання озброєнь та їх розподілу за напрямками.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, ключовою темою була оборона Бахмута. 

Джерело: Офіс президента України

Учасники засідання заслухали доповіді командувачів оперативно-стратегічних напрямків щодо ситуації на фронтах. Особливу увагу було приділено обороні Бахмута. Оцінюючи хід операції у місті, Зеленський запитав головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про подальші дії на цьому напрямку. Обидва генерали висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій у Бахмуті. Також було розглянуто питання постачання озброєнь та їх розподілу за напрямками.

Читайте також: Окупанти не припиняють штурмувати Бахмут, – Генштаб

Зазначимо, видання Bild з посиланням на свої джерела у політичному керівництві Києва стверджує, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним виникла суперечка щодо дій у місті Бахмут, бої за яке точаться з літа 2022 року. Мовляв, Залужний вже кілька тижнів тому рекомендував подумати про відхід з Бахмута з тактичних міркувань.

Нагадаємо, українська оборона міста Бахмут на Донбасі перебуває під дедалі сильнішим тиском, в місті та його околицях точаться інтенсивні бої. Україна посилює цей район елітними підрозділами.

Додамо, що Ставка верховного головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового управління, який здійснює стратегічне керівництво Збройними силами. Очолює Ставку сам Зеленський, її координатором є секретар РНБО Олексій Данілов. Також до Ставки входять керівники всіх родів військ і сил ЗСУ, очільники Міноборони, Нацполіції, розвідки, СБУ, ДСНС, ОП, МЗС, МВС, прем'єр-міністр та низка інших посадовців.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!