Пікет перевізників у Львові: розвиток ситуації

4492 0
На площі Ринок у Львові – пікет автобусів. Під Ратушу приїхали водії маршруток фірми-перевізника ТзОВ «Успіх-БМ». З їхніх слів, Львівська мерія розірвала з ними всі договори на перевезення і називають це «рейдерським захопленням маршрутів».
Фото Олександра Качмара у групі Дайте пройти на FB

Фото Олександра Качмара у групі Дайте пройти на FB

Як пояснив директор ТзОВ «Успіх-БМ» Юрій Мельник, вони сьогодні приїхали під ЛМР, оскільки мерія розірвала з фірмою договори на перевезення на всіх шести маршрутах, які вони обслуговують – №51, 49, 53, 50, 48 та 47А, пише IA ZIK.

«Учора Галицький райсуд прийняв рішення на користь Львівської міськради скасувати всі забезпечення про нерозривання цих договорів. Це є справжнє рейдерське захоплення маршрутів», – вважає він. За словами Мельника, «причина розірвання – надумана».

«Знайшли порушення правил дорожнього руху, хоча на наше підприємство найменше скарг», – зазначив він.

Депутат міськради Валерій Веремчук підтвердив, що департамент житлового господарства та інфраструктури міста розірвав угоди на перевезення з ТзОВ «Успіх-БМ».

«Підставою для розірвання називають те, що перевізник за рік мав понад три порушення ПДР. Насправді, якщо дивитися статистику, то з п’ятьох міських перевізників всі мали понад три такі порушення. Відтак, дивує таке упереджене ставлення, що загрожує львів’янам новим транспортним колапсом», – каже депутат.

Наразі під Ратушею водії-пікетувальники сигналять.

Водночас у Львівській міській раді повідомили, що між ТзОВ «Успіх БМ» та департаментом житлового господарства та інфраструктури міста тривають судові справи щодо обслуговування міських автобусних маршрутів. Відповідно до останнього рішення суду, ТзОВ «Успіх БМ» в задоволенні позову до департаменту житлового господарства та інфраструктури відмовлено.

Фото з FB Олега Мацеха

Як поінформували в юридичному управлінні Львівської міськради, минулого року Галицький районний суд задовольнив позов «Успіх БМ» до департаменту житлового господарства та інфраструктури, відповідно до якого департаменту було заборонено:

– розривати: договір №58А/Т про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування від 22 жовтня 2012 року, договір №59А/Т про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування від 22 жовтня 2012 року, договір №60А/Т про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування від 22 жовтня 2012 року, договір №61А/Т про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування від 22 жовтня 2012 року, договір №62А/Т про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування від 22 жовтня 2012 року;

– оголошувати та проводити конкурс з визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування №№48, 49, 50, 51, 53;

– укладати та підписувати будь-які договори (в тому числі тимчасові договори), надавати дозволи чи інші будь-які погодження, накази, спрямовані на надання будь-кому іншому права здійснювати організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №№48, 49, 50, 51, 53 до вирішення спору судом та набрання рішенням законної сили.

Розгляд справи було зупинено ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 30.05.2014 року за клопотанням представника позивача, до розгляду адміністративної справи за позовом перевізника до департаменту – про визнання недійсним пункту про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування: № 58 А/Т, № 60 А/Т, № 61 А/Т, № 62 А./Т(маршрути №№ 48,49,50,51,53).

17.12.2014 року за клопотанням департаменту провадження у справі відновлено.

Згодом у міськраді повідомили, що ситуацію щодо ТзОВ «Успіх БМ» розглядають на робочій групі, що створена за розпорядженням міського голови.

Відтак, до складу робочої групи увійшли представники компанії-перевізника «Успіх БМ», директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Віктор Пушкарьов, начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Іван Гринда та депутат ЛМР Роман Федишин.

Орієнтовно через годину комісія має представити міській раді напрацьовані пропозиції щодо виходу з ситуації, яка склалася.

Нагадаємо, сьогодні запланована сесія міської ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!