Підозрюваним у незаконній реєстрації права власності Будинку профспілок виявився Михайло Живко

4647 0
Він також є обвинуваченим в іншій справі – щодо земель лісового фонду в Брюховичах.
Фото: wikibaza

Фото: wikibaza

Підозрюваним у справі реєстрації права власності на Будинок профспілок виявився Михайло Живко. Він також є обвинуваченим в іншій справі – щодо земель лісового фонду в Брюховичах. Раніше його виправдали у справі незаконної реєстрації земельної ділянки на вул. Липинського у Львові. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Львів». 

Зазначимо, 19 січня, Львівська обласна прокуратура повідомила, що виявила незаконну реєстрацію права власності на приміщення у центрі Львова вартістю понад 150 млн грн.

Читайте також: Колишнього держреєстратора підозрюють у махінаціях з нерухомістю у центрі Львова

«Внаслідок цього з державної власності вибув адміністративний будинок загальною площею майже 4 000 кв. м у центрі Львова. Його ринкова вартість становить 153 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Йдеться про Будинок профспілок на проспекті Шевченка у Львові. У незаконній реєстрації підозрюється вже колишній 46-річний реєстратор, якому повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України) та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, за відсутності рішення органу влади про передачу майна у приватну власність та інших документів, які підтвердили б таку передачу, незаконно вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна. 

Згідно з реєстром нерухомості, ще у 2020 році Михайло Живко вніс запис до реєстру, що 3836,3 кв. м будівлі на проспекті Шевченка, 7 є у приватній власності Об’єднання профспілок Львівщини. Підставою для такої реєстрації вказав рішення виконавчого комітету місцевої Ради депутатів, датований 24 лютого 1949 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!