Підприємства Львівщини, які найбільше забруднюють довкілля. Перелік

9548 0
Департамент екології та природних ресурсів інформує громадськість про вплив на довкілля підприємств, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища у Львівській області.
Фото: wikimapiaDobrotvir

Фото: wikimapiaDobrotvir

До «Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській  області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо-хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал». Про це повідомляє прес-служба Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
 
 
Також повідомляється, що за перший квартал 2017-го року ДП «Львіввугілля» збільшило екологічний тиск на довкілля, а Добротвірська ТЕС та УМГ«Львівтрансгаз» навпаки – зменшили. Незмінною залишається ситуація на Роздільському ДГХП «Сірка». 

 

Впливи підприємств на довкілля у I кварталі 2017 року:

  • ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднювальних речовин протягом I кв. 2017 р. збільшилися на 15% (на 1,2 тис. тонн) у порівнянні з відповідним періодом у 2016 р.  

 

  • Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднювальних речовин у I кв. 2017 р. зменшилося на 6,1 % (на 0,7 тис. тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Проте викиди діоксиду вуглецю збільшилися на 15%. Збільшення валових викидів зумовлене збільшенням кількості спаленого вугілля на 13,97% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зменшення валових викидів сірчистого ангідриду зумовлене зменшенням вмісту сірки у вугіллі  на 20,9% п. м. р.

 

  • УМГ «Львівтрансгаз»: протягом I кв. 2017 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднювальних речовин зменшилися на 35 % (на 0,7 тис. тонн) у порівнянні з I кв. 2016 р.

 

  • ЛМКП «Львівводоканал»: у I кв. 2017 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно-очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 1,1% (на 0,1 млн м³) та 24% (на 7 млн м³) у порівнянні з відповідним періодом 2016 р. Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м. Львова у I кв. 2017 р. по І-ій технологічній лінії збільшилися на 1,8% (на 0,12 тис. тонн), а по ІІ-ій – зменшилися на 23% (на,4 тис. тонн) у порівнянні з I кв. 2016 р.

 

  • На балансі Роздільського ДГХП «Сірка»: станом на 01. 04. 2017 р. знаходиться понад 3 млн тонн фосфогіпсів, 79,5 млн м³ хвостів флотації. Також на промисловій площадці зазначеного вище підприємства розміщений модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис. тонн,  виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.

 

  • ЛКП «Збиранка»: розміщення відходів призупинено. Протягом І кварталу 2017 року побутові відходи на полігон ТПВ ЛКП Збиранка не завозилися і не складувалися. На території полігону виконувалися лише планові заходи з запобігання самозаймання відходів і зменшенню їхнього негативного впливу на довкілля. Фільтрати з території полігону ТПВ накопичуються в резервуарах-накопичувачах обвалованих дамбами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!