Київ

Підрив дамби Каховської ГЕС не позначиться на водопостачанні Києва

1082 0
У багатьох населених пунктах є проблеми з подачею води, зокрема у Кривому Розі, Марганці та Нікополі.

Ситуація з підривом дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища жодним чином не позначиться на водопостачанні Києва. Про це повідомляє КМДА з посиланням на «Київводоканал».

«У Києві ситуація з водопостачанням залишається стабільною, усі гідротехнічні споруди працюють у штатному режимі, жодних перебоїв у роботі обладнання немає», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. За його словами, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

У пресслужбі Укргідроенерго заявили, що через підрив машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. Фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

Багато населених пунктів, зокрема Херсонщини, під загрозою затоплення, а також у багатьох населених пунктах через це є проблеми з подачею води, зокрема у Кривому Розі, Марганці та Нікополі.

Також відомо, що президент України Володимир Зеленський скликав Раду національної безпеки та оборони України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!