Пік захворювання на Covid-19 на Львівщині очікують до початку червня

7525 0
Останні два дні в області фіксують близько 40 нових випадків на добу захворювання на коронавірус.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У травні на Львівщині очікують значний ріст кількості хворих на коронавірус. Про це розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: В Україні можуть запровадити «паспорти здоров'я»

Останні два дні в області фіксують близько 40 нових випадків на добу захворювання на коронавірус. За словами Андрія Васька, це пов’язано з тим, що на Львівщині почали краще визначати групи ймовірних хворих і робити більше тестів. Переважно лабораторні тести тепер роблять лише тим, хто має виражені симптоми захворювання. 

«Епідемія не закінчується. На сьогоднішній день вона виходить на свої великі цифри. Кількість фактичних хворих на Львівщині є значно більшою, ніж кількість лабораторно підтверджених випадків», – сказав Андрій Васько.

Пік захворюваності на Covid-19 очікують на середину та кінець травня, а також на початок червня. Водночас, за словами головного санлікаря Віктора Ляшка, Україна вийшла на пік захворювання 17 квітня.

«Ми відтермінували пік захворювання через посилені карантинні заходи, тепер нам треба призвичаїтись, як рутинно функціонувати в умовах коронавірусу», – сказав Андрій Васько.

Наразі на Львівщині є 14% хворих медиків, зокрема 10 медиків – із однієї підстанції лікарні швидкої допомоги, один із лікарів у стані, наближеному до важкого. Щодо тих, хто помер від ускладнень, Андрій Васько каже, що всі вони входили до старшої вікової групи та мали супутні захворювання. В деяких випадках супутні захворювання були значно важчими, ніж наслідки коронавірусу.

Читайте також: Як я потрапила у львівську інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус

Нагадаємо, що в Україні підтвердили 13,7 тисяч хворих на коронавірус, 2,4 тисячі – вилікувались, 340 людей померли. На Львівщині хворобу виявили у 595 людей, із яких померли 17, а видужали – 128.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!