Київ

Після деокупації на Київщині виявили 15 місць масового поховання і три катівні. Досі не ідентифікували 195 убитих

717 0
Переважно цивільні загинули від насильницької смерті.

У Київській області протягом року після деокупації регіону від російських загарбників виявлено 15 місць масового поховання вбитих місцевих жителів і три катівні. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Ми виявили 15 місць масового поховання – від трьох осіб до 116, які були тимчасово поховані в Бучі біля церкви Андрія Первозванного», – розповів Нєбитов.

Жителі Київщини переважно загинули від насильницької смерті.

«У нас є три знакові місця катувань, усі вони були в Бучанському районі... Людей зв'язували, душили автомобільними тросами, били кийками, тримали в ямах, а потім розстрілювали», – розповів начальник поліції області.

Місця катувань розташовувались або в штабах армії РФ, де, за свідченнями, перебувало безпосередньо російське командування, або на позиціях, де розміщувалася важка артилерія. 

Нагадаємо, Київщину звільнили 2 квітня, вона з перших днів стала одним з епіцентрів протистояння з російськими окупантами. Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності щодо мирних громадян України.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!