Після пікету активістів біля ЛОВА Козицький зобов'язав голів громад проаналізувати закупівлі

1379 0
Йдеться як про вже оголошені, так і про заплановані на 2023 рік.
Пікет біля ЛОВА 22 вересня / Фото: Твоє місто

Пікет біля ЛОВА 22 вересня / Фото: Твоє місто

У пʼятницю, 22 вересня, під Львівською обласною військовою адміністрацією відбувся пікет з вимогами обмежити некритичні витрати на Львівщині. Тепер голови громад повинні проаналізувати оголошені закупівлі та ті, що планують здійснювати у 2023 році. Про це повідомив перший заступник очільника ОВА Андрій Годик.

За його словами, Максим Козицький скерував доручення головам громад, відповідно до якого вони упродовж тижня повинні провести аналіз вже оголошених закупівель, а також вже запланованих (незалежно від методів закупівель) на предмет доцільності та їх пріоритетності.

«Оскільки станом на сьогодні не має чітких критеріїв визначення критично важливих та пріоритетних закупівель, саме органи місцевого самоврядування як розпорядники коштів, та суб’єкти які чітко розуміють першочергові потреби громади, повинні проаналізувати закупівлі своїх структурних підрозділів та комунальних підприємств та розглянути питання про скасування закупівель з низьким ступенем пріоритетності», – зазначив Годик.

Читайте також: Мешканці вийшли на пікети під Львівську ОВА

Нагадаємо, «Твоє місто» постійно стежить за такими витратами і працює з експертами, зокрема аналітичного центру State Watch, який контролює видатки в процесі відбудови України. І щоб перевести ці розмови з площини емоцій у площину конструктиву, провело в партнерстві зі State Watch дискусію «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» за участі представників міської та обласної влади, а також експертів і волонтерів.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!