Після пожежі у львівському дитсадку дитина потрапила в реанімацію

5339 0
Поліція відкрила кримінальне провадження за порушення вимог протипожежної безпеки.
Фото: головне управління ДСНС у Львівській області

Фото: головне управління ДСНС у Львівській області

Двом дітям надали медичну допомогу після пожежі в приватному дитячому садку "Бебітошка" по вулиці Вербовій, 17 у Львові, інформує відділ комунікації головного управління Національної поліції Львівської області. За даними поліції, двох дітей з симптомами отруєння продуктами горіння доправили до лікарні. Після обстеження трирічного хлопчика відпустили додому, оскільки діагноз не підтвердився, а однорічну дівчинку госпіталізували. Зараз вона перебуває в реанімації.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Читайте також: У Львові гасили пожежу в дитсадку. Відео

Як повідомила журналістам начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, цей дитсадок не належить до міської мережі дошкільних закладів, оскільки не звертався до управління освіти за погодженням керівника закладу та його статуту.

«Ні за одним, ні за другим вони до нас не зверталися», – сказала чиновниця.

Водночас вона не змогла ні підтвердити, ні спростувати, що садочок працював поза правовим полем, оскільки ліцензії на ведення освітьної діяльності видає управління освіти Львівської ОДА. На питання Tvoemisto.tv, чи буде управління проводити перевірку цього закладу після пожежі, Зоряна Довганик зазначила, що управління не має права перевіряти заклади, які не належать до міської освітньої мережі. Натомість у всіх дитсадках з міської мережі щороку проводять перевірку стану протипожежної безпеки.

Нагадаємо, 3 жовтня о 13.20 у приміщенні приватного дошкільного навчального закладу по вулиці Вербовій виникла пожежа. Попередньо встановлено, що займання сталось у електрощитовій на першому поверсі будівлі. До приїзду рятувальників працівники садочку евакуювали з будинку сорок дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!