Помер відомий отець-салезіянин УГКЦ Олександр-Август Чумаков

1751 0
У липні 2020 року о. Олександру вручили почесну відзнаку від Львівської обласної ради.
Фото: Релігійна служба

Фото: Релігійна служба

У четвер, 9 червня, після важкої хвороби у лікарні на 64 році життя помер отець-салезіянин УГКЦ Олександр-Август Чумаков. Останні дні він перебував у реанімації на штучній вентиляції легень. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Читайте також: Після тривалої боротьби з онконедугою у Львові помер священник ПЦУ

Отець Олександр-Август Чумаков був монахом Салезіянського згромадження, учасником дисидентського руху, публіцистом. Він — засновник та керівник організації допомоги безпритульним дітям «Світлий Дім», а також був духівником Львівської семінарії Святого Духа.

Зазначимо, що останні роки священник не брав активної участі в суспільному житті у зв’язку зі станом здоров’я і переважно вів медіа-діяльність як катехизатор, лектор, дописувач у часописі «Патріархат», тощо. 

Додамо, що у липні 2020 року о. Олександру вручили почесну відзнаку (від Львівської обласної ради) пам’яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча за подвижницьку працю засновника притулку для знедолених дітей «Світлий дім» у Одесі, за духовний супровід братів семінаристів Львівської Духовної Семінарії Св. Духа, а також за працю над культурно-мистецькою парафіяльною газетою «Покровська брама».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!