Після відкриття Замарстинівської трамвай №5 курсуватиме на Коновальця. Маршрут

5183 0
Відкрити Замарстинівську планують із 1 грудня.
фото: Анна Журба

фото: Анна Журба

Із 13 травня у Львові скасують трамвайний маршрут №5, який нині сполучає вулицю Миколайчука та Академію мистецтв, оскільки частково за цим маршрутом курсуватиме трамвай №9.

Читайте також: Фото дня. На перший львівський трамвай нанесли нову ліврею

Натомість, як розповів під час брифінгу заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Віталій Пітула, після завершення реконструкції вулиці Замарстинівської, відкриття якої попередньо запланували на 1 грудня, трамвай №5 курсуватиме від вулиці Миколайчука до Коновальця.

Маршрут трамвая пролягатиме через вулиці Промислову, Богдана Хмельницького, Франка, Вітовського, Котляревського, Чупринки та Коновальця.

Водночас трамвай №9 отримає кінцеву зупинку на Торф'яній. Як пояснив Віталій Пітула, експериментальний маршрут №5, який відновили на початку березня, не був рентабельним, тож його пасажиропотік перейде до трамвая №9.

Додамо, що раніше трамвай №5 з’єднував вулицю Торф'яну з вулицею Княгині Ольги. Його скасували наприкінці 2017 року через аварійність колій на Замарстинівській.

Читайте також: У Львові курсуватимуть три «читай-трамваї»

Нагадаємо, з 13 травня трамваї №1, 7 та 9 курсуватимуть за новими схемами. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!