Північну об’їзну Львова будуватимуть чотири роки

7166 0
Уздовж траси зведуть сім мостів, встановлять огорожу, освітлення та один майданчик для вагового контролю вантажівок.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

Північну об’їзну Львова упродовж чотирьох років та відкриватимуть у два етапи. Про це під час ефіру програми Tvoemisto.tv «Наші реформи» розповів в. о. керівника Служби автомобільних доріг Львівської області Олег Береза.

Читайте також: В Україні показали, якою може бути північна об'їзна Львова. Відео

За його словами, дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, 2-4 метрові шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Крім цього, вздовж траси зведуть сім мостів, встановлять огорожу, освітлення та один майданчик для вагового контролю вантажівок.

Рух на трасі запускатимуть у два етапи: від Бірок до Гряди та від Бірок до Запитова. У Бірках Гряді та Запитові збудують три розв’язки на перетині з іншими трасами.

За словами керівника департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв‘язку ЛОДА Романа Кокотайла, на території Львівщини дорога стане першою, що матиме бетонне покриття товщиною 26 см. Термін її експлуатації, а також якість є значно вищою, ніж у звичайної асфальтованої.

У лютому проєкт має пройти експертизу, а впродовж року мають пройти тендерні процедури та викуп 40-ка земельних ділянок. Наразі, за словами Олега Берези, не до кінця погодили земельні питання лише у Запитові. Розпочати будівництво планують у 2021 році.

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

Нагадаємо, північна об’їзна дорога має стати частиною першої платної дороги Львів – Краковець. Її будуватимуть за кредит 80 млн євро від Європейського інвестиційного банку.

Вікторія Ейсмунт




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!