Київ

Дозволи ДТЕК та ДСНС. Названо причину перенесення відкриття кінотеатру «Краків» на Русанівці

896 0
Роботи з капітального ремонту будівлі кінотеатру «Краків» завершили у 2021 році. Заклад не можуть відкрити через відсутність дозволів від електриків та рятувальників.

Причиною не введення в експлуатацію закладу називають відсутність усіх дозвільних документів від ДТЕК та ДСНС, що робить цей процес неможливим. Про це розповіли у Департаменті культури КМДА у відповідь на запит Tvoemisto.tv.

«Наразі вживаються заходи, щодо отримання дозвільних документів про готовність об'єкта до роботи по електричним мережам (ДТЕК) та протипожежній безпеці (ДСНС). Затримка виникла внаслідок об'єктивних причин викликаних введенням воєнного стану, завантаженістю ДТЕК по відновленню енергосистеми міста, однак підрядною організацією вживаються заходи щодо отримання необхідних довідок якомога швидше. Після отримання відповідних дозволів підрядна організація актом прийому-передачі передасть об’єкт балансоутримувачу KП «Київкінофільм», i робота закладу буде відновлена», – кажуть у Департаменті.

Як ми повідомляли, 17 березня представники КМДА та організації-підрядника у присутності представників Громадської Ради при КМДА та ЗМІ, проінспектували реконструкцію будівлі кінотеатру "Краків". Чиновники оцінили готовність будівлі на 95% та запевнили, що заклад відкриють до Дня Незалежності. Капітальний ремонт будівлі тривав з 2018 по 2021 рік, загалом було витрачено близько 200 млн бюджетних коштів. 

У відповідь на це активісти Анабелла Моріна та Артем Торосян вказали на неякісну реконструкцію: протікаючий дах та зовнішні недоліки. Також згідно з даними активістів, його не можна ввести в експлуатацію законним шляхом. Причиною цьому ніби є відсутність дозволів від Державної інспекції архітектури та містобудування України на виконання будівельних робіт. 

Натомість у Департаменті культури КМДА запевнили «Твоє місто», що ремонт будівлі кінотеатру «Краків» повністю завершили у 2021 році, підрядник пройшов три аудити, комплекс проведених робіт виконаний якісно: «Роботи з капітального ремонту будівлі кінотеатру «Краків» завершені у 2021 році. Капітальний ремонт вказаної будівлі проводився на підставі проектно-кошторисної документацїі та її коригування, які підтверджені позитивними експертними звітами. 3 метою контролю за видами та якістю виконання робіт були укладені договори авторського нагляду та технічного нагляду із організаціями, які мають відповідний кваліфікаційний рівень, ліцензії, тощо. Протягом 2018 - 2022 років на об’єкті було проведено три ревізїі органами Державної аудиторської служби України. Bci зауваження за результатами перевірки були усунені. Станом на сьогодні підрядною організацісю всі роботи, по яким складені та підписані акти виконаних робіт i здійснені оплати, виконані повністю», – йдеться у листі.

Окрім цього, у Департаменті поінформували, що після відновлення роботи в закладі будуть проходити "мистецькі події" (театральні вистави, концертні виступи, фестивалі, кінопокази, творчі зустрічі з митцями тощо), також довготривалі культурні та освітні проєкти, що "дозволить громаді міста Києва одержувати доступний якісний культурний та освітній продукт". При цьому, інституція передбачає активну співпрацю з іншими комунальними та державними закладами культури, "а також незалежними культурними та освітніми інституціями для масштабування та репрезентації їхніх проєктів".
 
Одночасно в приміщеннях будівлі кінотеатру «Краків» "буде здійснювати свою діяльність багатофункціональний культурний центр у складі комунального підприємства «Київський культурний кластер», яке створено відповідно рішення Київської міської до ради шляхом переформатування КП «Київкінофільм» та затвердження статуту підприємства у новій редакції".
 
Відмітимо, кінотеатр Краків планували відкрити в листопаді 2021-го. Коли цього не відбулось, була названа інша дата відкриття - квітень 2022-го. За час трирічного капремонту кінотеатр змінював підрядника. Після скасування договору з ТОВ «Інтеграл Буд-Стандарт» переможцем нового тендеру стало ТзОВ «Ж.О.К». Над проектом працювала компанія BVI Group. Станом на вересень 2021-го, кошторисна вартість проєкту, за даними першого заступника голови Дніпровського РДА Олеся Маляревича, склала 167,904 мільйона гривень. 
 
Довідка. Кінотеатр «Краків» було побудовано у 1968 році, загальна площа будівлі — 2284,2 кв. м. У 1997 році кінотеатр було закрито. В період 2008-2013 роки, кінотеатр готували під знесення та будівництво торговельного центру. У 2014 році місто зупинило процес приватизації «Кракова», у 2016-му - будівля була повернута в комунальну власність. 
 

Оновлення “Кракова” стало пілотним проєктом перетворення старого кінотеатру радянського зразка на багатофункціональний простір, де є і сцена для театральних виступів, і місце для коворкінгу, і репетиційна база для різних колективів. За тодішнім проєктом, після завершення робіт у кінотеатрі “Краків” мала з’явитися сучасна театральна студія, кілька музичних сцен, студія звукозапису, а у великій залі у планах було демонструвати фестивальне кіно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!