«Пласт» закликає молодь не користуватися російськими онлайн-сервісами

3372 1
Керівництво національної скаутської організації України «Пласт» звернулося до підлітків та батьків із закликом бойкотувати російські соцмережі та електронні сервіси, зареєстровані у доменній зоні «.ru».
фото: zz.te.ua, drohobych.ucoz.ua, halcja.wordpress.com

фото: zz.te.ua, drohobych.ucoz.ua, halcja.wordpress.com

«Пласт» пропонує відмовитися від російських онлайн-сервісів, аби обмежити можливості і вплив РФ в Україні.

«Пластовий провід … закликає кожного пластуна/ку, пластові проводи всіх рівнів автоматично ігнорувати сервіси, які зареєстровані в доменній системі «ru» (допоки діятиме законодавство Російської Федерації, яке порушує право на конфіденційність користувачів інтернету). Це означає, зокрема, що потрібно виключити відповідні електронні адреси з усіх пластових розсилань в інтернеті та видалити усі пластові сторінки у відповідних соціальних мережах (Вконтакте, Однакласники та ін.)», - значиться у повідомленні організації.

Також керівництво «Пласту» просить батьків показувати приклад своїм дітям і не користуватися російськими онлайн-сервісами.

Читайте також: Як захистити дитину в Інтернеті: 11 порад для батьків

Натомість в організації пропонують користуватися сервісами, «які не порушують авторські права та дотримуються міжнародного права»:

Музика: Apple music, Google music, SoundCloud

Відео: Youtube, Vimeo

Соціальні мережі: Facebook, Google, Twitter, Instagram

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
8 Вересня, 2016 00:08
михайло тема просто НАДважлива - єдине - треба більше пояснень, і частіше статті публікувати, і робити це все ЗНАЧНО ЕМОЦІЙНІШЕ. ми - з групою друзів - ще з Майдану починали пропагувати ідею бойктоту рос соцмереж. Але зупинилися, думали українці САМІ ВИДАЛЯТЬСЯ з кантактіків чи одлноскласніників .... 3 рік війна - Зараз Львівщина на 3 місці по кількості акаунтів в ВК. ЦЕ ПРОСТО АБСУРД, НОНСЕНС - що українці-патріоти користуються цими соцмережами. Ось - за посиланням - ( тільки не будьте ... не знаю ким )) - не видалаяйте - це не комерційне посилання) : [***].facebook.com/stopvkontakte - наша сторінка по бойкоту ру-соцмереж, А ви - можете обєднувати більше людей - ось до прикладу також наш блог - 13 причин ЧОМУ УКРАЇНЦІ МАЮТЬ ВИДАЛИТИ СВОЇ АКАУНТИ. В теперішній війні соцмережі - такий самий чіткий засіб війни як танк, міна чи рпг, але ЗНАЧНО ВАЖЛИВІШИЙ - на фб-сторінці єпосилання з The Times про це, візьміть також до уваги і давайте взаємодіяти в цьому питанні, зробимо Україні море добра [***]w.wefuckvk.tumblr.com/13why В вас є багато контактів - ми із задоволенням поділимося напрацюваннями - головне результат. Ми розуміємо, що "просувати" щось, вказувати ким зроблено - чи то Пласт чи інший бренд в принципі - нічого поганого нема в цьому, але ми готові віддати всі напрацювання та ідеї для спільного втілення, а поширювати можна без посилань на нас, В вас є багато учасників пласту, які можуть взяти участь в поширенні матеріалів, ідеї справді якісні і гідні втілення, ми зробимо так чи по-іншому, але разом - краще. Давайте діяти !
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!