По Києву 14 січня росія вдарила С-400 з Брянської області, – Повітряні сили

1340 0
Полковник зазначив, що вся прифронтова зона вже пів року потерпає від зенітних ракет С-300, які ворог запускає по наземних цілях.
Фото: Мiноборони РФ / ЗРС С-400

Фото: Мiноборони РФ / ЗРС С-400

Напередодні Моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляла, що найімовірніше обстріл Києва із зенітно-ракетного комплексу С-400 відбувся саме з території росії. Про це в ефірі 5 каналу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Полковник зазначив, що вся прифронтова зона вже пів року потерпає від зенітних ракет С-300, які ворог запускає по наземних цілях.

«Уже пів року вся прифронтова зона – під ударом цих ракет. Нічого не змінилося. Змінився лише напрямок, з якого вони вперше це зробили,  Брянська область. І доволі таки з великої дальності. С-400 б’є на понад 200 кілометрів. Треба розуміти, що і звідти є загроза, тому треба робити певні заходи протидії. Там у противника небагато варіантів, де їх розташовувати. Не буду говорити, що там треба робити, але кроки стосовно цього вже робляться» підсумував Юрій Ігнат.

Читайте також: 14 січня росіяни вперше застосували ракети систем ППО С-400 48Н6ДМ для атаки на Київ.

Водночас 14 січня ворог вперше вдарив таким видом озброєння (С-400) по Києву. Удар завдали з брянської області рф Ігнат уточнив УП, що по Києву та області в суботу ворог випустив понад 10 таких зенітних ракет, які летіли по балістичній траєкторії.

Нагадаємо, під час масованого ракетного удару 14 січня силами ППО знищили 25 із 38 ракет різних типів.

Ігор Ющенко

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!