Поблизу Львова провели масштабні навчання рятувальників. Фото, відео

23504 0
Під час комплексних показових навчань відбулася демонстрація зразків техніки та засобів механізації Служби порятунку.

1-го лютого у Львові на ТОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» відбувся навчальний збір керівного складу цивільного захисту Львівської області з проведенням показових навчань з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області.

Підприємство займається виробництвом електричного обладнання для автомобілів і є об’єктом із масовим перебуванням людей, тому питання організованого захисту його працівників у випадку виникнення небезпечних подій є особливо актуальним. Навчання відбулися під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації –  керівника Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Олега Синютки.

Згідно з легендою навчань, на підприємстві внаслідок планового технічного обслуговування електричної мережі відбулося коротке замикання. Аварія спричинила до ураження струмом однієї людини. Також у будівлі та на розподільній підстанції виникла пожежа. Для життя і здоров’я персоналу у будівлі виникла загроза через розвиток пожежі та поширення токсичного диму приміщеннями підприємства.

Члени добровільної пожежної дружини об’єкта до прибуття вогнеборців провели масову евакуацію працівників, і за допомогою порошкових вогнегасників намагалися ліквідувати займання. Один із членів персоналу внаслідок ураження електричним струмом втратив свідомість.

Загалом під час проведення навчань виконувалися такі вправи: гасіння умовної пожежі, рятування людей на висотах за допомогою пожежних автодрабин та колінчастих підйомників, рятування людей з використанням альпіністського спорядження, евакуація потерпілих, розгортання та робота сортувального майданчика для потерпілих на догоспітальному етапі й охорона громадського порядку та регулювання дорожнього руху.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!