Поблизу Львова відкрили унікальний центр для дітей з інвалідністю

5043 2
7 жовтня, у смт Брюховичі відбулось відкриття першого в Україні освітньо-культурного соціального Центру для дітей з інвалідністю.
фото:ukr.lb.ua

фото:ukr.lb.ua

У центрі, що функціонує на базі Навчально-реабілітаційного центру Святого Миколая, прийматимуть дітей віком від шести до вісімнадцяти років із затримкою розумового розвитку, зокрема із синдромом Дауна, аутизмом та ДЦП.

«Цей центр перший в Україні, але також прогнозується відкриття цілої мережі у всій області, – наголошує у коментарі Tvoemisto.tv Юлія Аронова, співавтор, один з ініціаторів проекту, голова г.о. «Розправлені крила». – У центрі з дітьми займатимуться фахівці, що надаватимуть їм корекційну допомогу, навчатимуть соціалізації, побутовим навичкам та профорієнтації. Особлива уваг приділяється індивідуальному підходу і відповідно до нього формуються групи».

Читайте також: Львів'ян просять принести іграшки та книжки для пацієнтів дитячої лікарні.

Відвідувати центр можуть діти з усієї області, наразі набрали 25 дітей зі Львова та околиць міста. Сформовано три групи, в кожній по 8 дітей. Загалом ж, максимально допустима кількість дітей у центрі – тридцять.

Щоб записати дітей у центр батьки можуть звернутися у Львівське обласне управління освіти, або зателефонувати за номером: 067 679 13 90 (пані Галина)

До слова, через місяць планують відкриття аналогічного центру у Львові на вулиці Льчаківській.

Довідка. Адреса Центру для дітей з інвалідністю – м. Брюховичі (неподалік Львова), вул. Незалежності України, 1.

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
11 Жовтня, 2016 08:32
Олена Мала на увазі фотографію із дітьми з ГО "Бачити серцем"...
11 Жовтня, 2016 08:30
Олена Але навіщо використовувати до статті ГО "Бачити серцем", м Київ?...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!