Поблизу церкви Анни у Львові планують збудувати конгрес-хол, музей і велику парковку

3647 0
Конгрес-хол зможе працювати як концертний зал філармонії. Також на території планують звести музей для Львівського національного університету ім. І. Франка.

У Львові планують забудувати територію колишнього військового містечка, що поблизу церкви Анни. Там планують звести конгрес-хол, приміщення для музеїв, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Сьогодні, 2 квітня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР вирішили, що місто незабаром оголосить архітектурний конкурс на розробку проєкту розвитку території.

Читайте також: Поблизу Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

Йдеться про територію військового містечка №7 обмежену вул. Городоцькою, вул. Т. Шевченка, вул. Ярослава Мудрого, її площа 7 га. Нині там знаходяться занедбані будівлі Міноборони. Юридичний департамент ЛМР готує ухвалу про передачу земельних ділянок у комунальну власність Львова.

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев зазначив, що управління архітектури уже напрацювало ескізи (на головному фото, ред.), їх, вочевидь, візьмуть за основу при проведенні архітектурного конкурсу.

З його слів на території військового містечка є цінна історична забудова, її можливо вдасться зберегти. Також там планують сформувати велику зелену зону, облаштувати громадські простори. А ще збудувати конгрес-хол, музейний комплекс. 

Міський голова додав, що на території містечка планують збудувати великий конгрес-хол, який зможе працювати як концертний зал філармонії, а також збудують музей для Львівського національного університету ім. І. Франка.

Читайте також: Чи можна на львівській телевежі зробити оглядові майданчики

Антон Коломєйцев додав, що на цій ділянці можна буде збудувати одну із найбільших парковок у місті, яка вміщуватиме до двох тисяч автомобілів.

Конкурс буде міжнародним. Незабаром місто визначить розмір винагороди, яку зможуть отримати архітектори, які запропонують найкращі проєкти.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!