Поїзди зупинятимуться у червоній зоні лише для висадки пасажирів

2376 0
Людина може вийти з потяга, але назад уже не зайде і підсідати на зупинці у Тернополі вже не буде.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Пасажирські потяги Укрзалізниці будуть зупинятись у червоній зоні для висадки пасажирів. Про це у ефірі Громадського радіо повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Криклій каже, що, коли потяг наближається до червоної зони і висадки – посадки пасажирів не буде, потрібно попереджати заздалегідь.

«Мені здається, треба було повідомити людей, як буде курсувати потяг заздалегідь. Наразі ми звернулись до уряду, щоб можна було висадку забезпечити, тому що тут питання у тому, щоб мобільність коронавірусу не розповсюджувалась, зрозуміло, що висадку зробити це не проблема. Людина може вийти з потяга, але назад уже не зайде і зрозуміло, що підсідати на зупинці у Тернополі вже не буде», – зазначає він.

Читайте також: У МОЗ готуються до другої хвилі Covid-19 і сподіваються на 8 млн доз вакцин у 2021 році

Міністр сподівається, що завтра на засіданні уряду ухвалять такі зміни до постанов.

Нагадаємо, що з 1 серпня в Україні запровадили новий підхід до адаптивного карантину через поширення Covid-19. Так, 31 липня країну поділили на чотири зони за рівнем епідемічної небезпеки. Червоною зоною з 3 серпня оголосили міста Луцьк і Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області. Загалом у 8 областях України є червоні, помаранчеві або жовті зони.

Так, потяги не зупинялися у Луцьку та Тернополі, а пасажирам, які придбали квитки на ці рейси, мали компенсувати повну вартість.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!