Київ

У Києві затримали зловмисника, який намагався викрасти скульптуру в парку «Володимирська гірка»

893 0
Чоловік намагався викрасти мінімакет фонтану зі скульптурою Архістратига Михаїла.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київські оперативники затримали порушника, який намагався викрасти скульптуру в парку «Володимирська гірка». За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Наразі правоохоронці оголосили затриманому про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років. Про це повідомили у пресслужбі столичної поліції.

У Великдень, близько 19:40, перебуваючи в парку «Володимирська гірка» чоловік намагався викрасти мінімакет фонтану зі скульптурою Архістратига Михаїла. Втім, перехожі, які перебували в парку помітили його дії, тож пошкодивши скульптуру порушник втік. На місці події працювали оперативники та слідчо-оперативна група.

Читайте також: поліція затримала чотирьох учасників бійки у Лаврі (відео)

За словами оперативника Шевченківського управління поліції Олексія Щукіна, працівники карного розшуку відпрацювали прилеглу територію місця вчинення кримінального правопорушення: «Як з’ясувалось, до охоронця парку звернувся військовослужбовець. Він приніс пошкоджену статуетку, пояснивши, що під час патрулювання до нього звернулася дівчина та повідомила, що невідомий пошкодив статуетку та втік. Ми переглянули та проаналізували записи з камер відеоспостереження, а також за допомоги співробітників управління кримінального аналізу столичного главку встановили особу порушника. 44-річний фігурант після скоєння злочину поїхав за місцем мешкання у Чернігівську область, де ми його і затримали».

 

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – замах на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, у Києві розмістили 50 кнопок «Термінового виклику поліції», карту розміщення можна подивитися тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!