Київ

Поліція Києва виявила розкрадання на облаштуванні укриття в дитсадку, де просіла стіна

591 0
Громаді міста Києва завдано близько 430 тис. грн збитків
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Підприємець, який мав контролювати проведення капітального ремонту укриття в дитячому садочку в Шевченківському районі столиці, підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їх якості. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

За даними слідства підприємець мав контролювати якість ремонту, проте, він підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їхній якості, внаслідок чого сталось просідання фасаду будівлі дошкільного навчального закладу:

«Крім того, ми встановили, що підрядником були внесені недостовірні відомості щодо вартості виконання ремонтних робіт, яка складала понад 600 тис. грн. Насправді їх вартість становить близько 170 тис. грн. Відтак, територіальній громаді міста Києва нанесено близько 430 тис. грн збитків», заявив начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили підприємцю про підозру за ч. 2 ст. 367- Службова недбалість.

Окрім того, поліцією розпочато окреме кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – службова недбалість та привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем. Для встановлення причин деформації будівлі та вартості відновлювального ремонту призначено будівельно-технічну експертизу, за результатами якої буде надано оцінку діями службових осіб Шевченківської держадміністрації та підрядника.

Нагадаємо, в кінці грудня в одному з дитячих садочків Шевченківського району столиці сталася аварія – просіла частина стіни будівлі. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!