Поліція перевірятиме дотримання карантину львів'янами, яких евакуювали з-за кордону

2944 0
За порушення режиму самоізоляції їм загрожує штраф від 17 до 51 тис. грн.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Львівська ОДА та Львівський лабораторний центр МОЗ України склали списки мешканців Львова та Львівщини, які повернулись із Польщі евакуаційними потягами Укрзалізниці. Про це під час щоденного брифінгу в ЛОДА сказав т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила карантину у Львові

«Було 5 поїздів в п'ятницю і два в суботу. На станції Львів вийшло близько тисячі громадян України, 360 – мешканці Львова та Львівської області. Спільно з лабораторним центром складені їхні списки, є їхні контактні дані, як і громадян з інших областей, що вийшли на станції Львів. Всі ці списки передані в управління та департаменти охорони здоров'я по областях, ці особи будуть взяті під патронаж, під ретельний нагляд», – сказав Андрій Васько.

Водночас головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу в уряді заявив, що поліція та епідеміологи перевірятимуть, чи дотримуються українці, які повернулись з-за кордону, 14-денної самоізоляції. Також має відбутись епідрозслідування, аби встановити усі їхні контакти.

Читайте також: Львівські готелі також ідуть на карантин

Віктор Ляшко додав, що за порушення карантину в домашніх умовах передбачений штраф у розмірі від 17 до 51 тис. грн. Нагадаємо, відповідні зміни до законодавства ухвалила Верховна Рада 17 березня.

Нагадаємо, сьогодні, 23 березня, уряд увів заборону на виїзд з України з туристичною метою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!